я відношусь до української мови дуже позетивно,вона мені дуже подобається,українська мова може якось лагідніше висловит банальні слова "я тебя люблю", а саме "я тебе кохаю",якось гарніше звучить на українській,ніж на російскій.але в наш час постала дуже велика проблема - наш народ розмовляє російською.у моїй сім`ї розмовляють суржиком,бо мама з села і народилась вона коли україна була під владою срср,тато також розмовляє суржиком,бо його батьки так само розмовляли...така ситуація склалась історично.зараз ми більше володіємо російською мовою,та навіть ні...не мовою... а казна чим...у нас час ми можемо спокійно володіти і спілкуватися українською,бо для цього є всі умови,українська мова та література,як предмет.газети,українські канали,але ми не використовуємо цього всього.ми звикли розмовляти російською,а говорити у колі друзів українською там де її не сприймають,для нас це ганебно.ми соромимося цього.і це наша помилка..так мова буде вимирати..от я не буду приховувати,що розмовляю російською,але якби всі дружно почали відкриватися і спокійно володіти і спілкуватися українською,я б була тільки за...українська мова,це мова нашого народу,бо ми живемо в україні,і треба користуватися цим...а зараз все іде до того,що наша мова вимирає..як це і не прикро..щодо того,щоб російська була другою державною , я проти, в росії вона і так державна,а нам вона ні до чого....я вважаю,що треба може якісь акціїї проводити,щоб люди якось починали розвивати спілкування на українській...думаю,що це питання щодо нашої мови це глобальна проблема україни і вирішити ми її зможемо тільки разом , з спільними зусиллями....
Отредактировано Ырынка (2008-09-30 23:25:24)